01AVE 

gemeenschapscentrum en jeugdhuis, Avelgem, 2001


open architectuurwedstrijd

ontwerpers: Karel Vandenhende, Jan Demuynck

uitvoeringstechnieken: Baro en Morel

stabiliteit: Wouter Notebaert

Langs de Schelde ligt Avelgem; een tiental meter hoger dan de rivier;

Naar de stroom toe vormt de Kasteelstraat de buitenste rand die nog op hoogte van het dorp ligt.  Aan de ene zijde van de Kasteelstraat bevindt zich het dorp; de andere zijde daalt onmiddelijk af naar de rivier.  Enkele woningen en de kerk hangen aan de Kasteelstraat en staan in de Meersen.


Het nieuwe gebouw met gemeenschapscentrum en jeugdhuis wordt eveneens aan de Kasteelstraat gehangen.


In het gebouw slingert de foyer  zich langsheen de grote zalen (zaal met hellende vloer en zaal met hellend plafond) vanop het niveau van de Kasteelstraat naar de buitenruimte tussen kasteel en nieuwbouw en tot het niveau van de parking.