04JOH

inrichting van een wachttoren van een vierkantshoeve tot studio, Héron, 2004-


ontwerper: Karel Vandenhende

De 2 verdiepingen van een wachttoren, van elk ±20m2 dienen te worden ingericht als woonstudio;

de private functies (slapen, baden, omkleden) worden op het bovenste niveau gesitueerd; en alle andere woonfuncties (keuken, eethoek, schrijftafel, zithoek) dienen te worden gerealiseerd op het onderste niveau;

het samenbrengen van die erg verschillende functies op het onderste niveau op een kleine oppervlakte van amper 20m2, leidt tot onaangename hoofdniveauverschillen van gelijktijdige gebruikers van de ruimte;

door het vloerniveau aan te passen en zo de trap naar de verdieping reeds in de vloerafwerking van de ruimte aan te zetten, worden de hoofden van diegenen die rechtstaand koken, zittend eten of schrijven, of uitgezakt lezen of tv kijken, op hetzelfde niveau gebracht;